Caminada Popular Vall de Lord

Notícies

Mapa i perfil

19/02/2015

Ja us podem presentar el recorregut d'aquest any.

Ja us anticipàvem que la ruta d'enguany comença al nucli de Valls (municipi de Guixers).

En la primera part del recorregut transitarà per terres de guixeres i posteriorment s'enlaira per visitar el paratge de la Corriu, amb les seves nombroses cases disseminades.

Des del capdamunt de la Serra de Guixers podreu observar a banda i banda, una multitud de masies disperses. Antigament tot aquesta zona va estar molt poblada, però les dures condicions de vida van fer que la gent anés marxant cap a pobles o ciutats on poder viure millor. Actualment moltes d'aquestes cases s'han restaurat i presenten un bon aspecte.

A l'arxiu adjunt podreu veure el perfil de la caminada amb els desnivells i el quilometratge.

Fitxers:
Mapa i perfil

Neteja i recuperació de camins

04/02/2015

Aquests últims caps de setmana ens hem dedicat a la neteja i recuperació d'antics camins a la zona de Guixers. Hem netejat el camí del Grau del Puit que en alguns trams es feia difícil de seguir. I a la zona de la Corriu hem rescatat de l'oblit un tram del GR-1 que amb el pas dels anys s'havia tapat totalment d'esbarzers i arços, fins el punt que els conservadors del GR ja l'havien marcat per un altre indret. Ens ha semblat que fèiem un bon servei de recuperar-lo.

A la foto adjunta podeu veure l'estat del camí abans de la neteja.

Neteja i recuperació de camins

Caminada 2015

28/01/2015

Estem a començament d'any i per aquestes dates ens posem a treballar més intensament per una nova edició de la nostra caminada. Durant la tardor ens hem dedicat a buscar una ruta que pogués ser atractiva i el màxim d'inèdita possible.

Com és tradició en la nostra caminada, anem canviant el lloc de la sortida per apropar-la el màxim possible als tres municipis que componen la Vall de Lord. Aquest any hem escollit el municipi de Guixers, i més concretament el nucli de Valls per situar-hi el punt d'inici.

Properament ja us anirem informant de més detalls de la ruta, horaris, inscripcions i altres aspectes de l'activitat. De moment ens hem centrat a començar la neteja de camins, que és un aspecte que mirem de cuidar molt per que serveixi tant pel dia de la caminada com després per que ho puguin fer servir altres excursionistes i amants de la natura en general.

Caminada 2015

Selecció Fotogràfica

06/05/2014

A l’apartat de “Galeria Fotogràfica” trobareu una selecció de fotografies de l’edició de la caminada del 2014. Moltes de les fotografies són del nostre amic Josep M. Solé Cases, que de fa anys col•labora amb nosaltres en aquesta tasca, i altres són de caminants que espontàniament ens les heu fet arribar al nostre correu electrònic.

Moltes gràcies a tots!

Selecció Fotogràfica

Estadístiques caminada

24/04/2014

Com cada any solem fer, publiquem les dades de la caminada referents a les poblacions de procedència dels caminants i les dades per edats.

En l’arxiu que adjuntem a la part de sota aquesta noticia podreu veure les estadístiques amb més detall.

Veureu que com que la nostra caminada coincideix amb Setmana Santa, les poblacions de procedència dels caminants són molt diverses i fins i tot de llocs llunyans.

El col•lectiu més gran per edats és el comprés de 40 fins a 60 anys, el caminant més jove tenia 4 anys i el de més edat 82.

Fitxers:
Estadístiques caminada
Disseny: Ariadna Audivert · Programació: Roger Clotet