Caminada Popular Vall de Lord

Notícies

Perfil Caminada

10/03/2010

Us presentem el perfil de la caminada d’aquest any.
No us espanteu, la pujada no és molt forta i esta dividida en tres trams: Un que comença al pla de Valls i que s’acaba a Sisquer, un de molt més suau de Sisquer fins a la casa de la Costa de Vilaverd i un tercer, una mica més exigent fins arribar al punt més alt de la caminada a Montcalb. A partir d’aquí ja tot és pla i baixada!
Nosaltres anem treballant per tenir-ho tot a punt. Esperem que el més de mig metre de neu que ha caigut a la Vall de Lord no ens sigui un obstacle massa important.

Perfil Caminada

Mapa del recorregut

03/03/2010

Aquí podreu veure el mapa del recorregut d’aquest any.

La ruta té uns 15,9 Km. amb un desnivell d’uns 600 metres aproximadament. Comença al nucli de població de Valls que pertany al municipi de Guixers i s’enfila fins a Sant Pere de Montcalb a uns 1450 metres d’alçada.

Durant el recorregut hi hauran 4 controls de pas on us podreu ben avituallar.

Mapa del recorregut

Esmorzar de pagès a Cal Vallonga

02/03/2010

Aquest diumenge hem netejat i recuperat el tram del camí moliner prop de les runes de la casa de Cal Raler. En les tasques de neteja hem tingut l'ajuda dels propietaris de la Casa de Vallonga, situada al Pla de Sant Romà, que a més a més ens han obert les portes de la seva casa per a poder refer forces amb un bon esmorzar de pagès. Moltes gràcies Mª Angels i Josep Maria!!

Esmorzar de pagès a Cal Vallonga

Itinerari Caminada

01/03/2010

Aquest any la Caminada concentra el seu recorregut en el municipi de Guixers. Recorrerà el territori de la parròquia de Sisquer, arribant fins l'enlariat veïnat de Montcalb, un territori que en cap edició anterior s'ha trepitjat.

Hem buscat un atraient i molt panoràmic recorregut que combina la història amb la bellesa natural dels variats paisatges que es trepitjaran.

Es podran visitar les esglésies de Sant Esteve de Sisquer, Sant Salvador de Vilaverd, Santa Magdalena de Can Colell i Sant Pere de Montcalb.

Pel que fa als llocs d'interès cal destacar el camí ral de Valls a Sisquer (recuperat parcialment), l'amagat pla de les Molles, la pintoresca casa de Can Colell i les dilatades panoràmiques des de Sant Pere de Montcalb, lloc on s'esmorzarà. També cal destacar la recuperació de l'antic camí moliner que des de Montcalb es dirigia al Molí de La Corriu passant per Cal Raler i el Pla de Sant Romà, un camí que estava del tot perdut i que hem recuperat amb motiu d'aquesta caminada. A la fotografia es poden veure els treballs de recuperació d'aquest camí.

Itinerari Caminada

Caminada 2010

26/02/2010

Aquest any toca Guixers!

Si, aquesta caminada transcorrerà quasi íntegrament pel municipi de Guixers. Sortint del nucli de Valls volem visitar Sisquer, Montcalb, Sant Romà i El Molí de la Corriu com a punts més destacats. Llevat del Molí de la Corriu, tot el recorregut és per llocs inèdits.
Marqueu aquest dia a la vostra agenda:

Dissabte Sant, 3 d'abril de 2010
Lloc: Ajuntament de Guixers al nucli de Valls
Hora: De 8 a 9 del matí

Us mantindrem informats.

Disseny: Ariadna Audivert · Programació: Roger Clotet