Caminada Popular Vall de Lord

Notícies

Tot a punt!

04/03/2013

Aquest diumenge vàrem finalitzar les tasques per deixar els caminis a punt pel dia 30.
Després de repassar el tram de camí que va del Coll de la Creu a la Pedra, el propietari de la masia de Mataplana ens va acollir a casa seva per fer un bon esmorzar.

Al costat podeu veure una foto de la trobada.

AVIS: Compte amb el lloc de sortida de la prova. Als calendaris de caminades hi posa que se surt de St. Llorenç, quan en realitat és en un punt de la carretera de St. Llorenç a la Coma.

Us adjuntem un arxiu amb el perfil de la ruta. Veureu que el dibuix s’assembla al de moltes edicions anteriors de la caminada. Una pujada, per després tornar a baixar. L’orografia de la Vall és la que mana.

Fitxers:
Tot a punt!

Tasques de millora

04/03/2013

De fa dies que estem treballant en la preparació de la XXI ena. Caminada.

Aquest cap de setmana hem arreglat la font de Pratformiu, font que ja havíem restaurat en motiu de la tercera caminada, però que amb el pas dels anys havia deixat de rajar.

També hem netejat d’esbarzers i males herbes els entorns de la Balma de la Xigrona, que la tapaven gairebé en la seva totalitat i no en deixaven gaudir plenament.

Tasques de millora

MAPA DEL RECORREGUT

22/02/2013

Ja us podem presentar el mapa del recorregut de la caminada d’enguany.

La sortida la tindrem a l’indret de la Gafa, molt aprop del veïnat de la Pedra i a escassos dos quilometres del poble de la Coma.

Dels llocs on passarem podem destacar El Jou, Els Forats, Pratformiu, travessarem la Serra de Pratformiu, el Coll de la Creu, Mataplana i Finalment la Pedra.

En aquesta edició, potser el descobriment més destacat és el Pla de Pratformiu, lloc on en un altre temps estava ple de vida amb un reguitzell de cases que el poblaven però que per culpa de les dures condicions de vida, la gent el va anar abandonant.

MAPA DEL RECORREGUT

Preparació caminada

08/02/2013

Que si, que si, que encara hi ha racons per descobrir a la Vall de Lord.

Encara que hagueu vingut moltes vegades a la nostra caminada, en aquesta edició podreu recórrer camins que encara no hem fet servir mai en anteriors edicions i us sorprendreu amb racons d’una gran bellesa.

Ja estem treballant en la neteja de camins i posteriorment pensem recuperar la font de Pratformiu, que vàrem arranjar en motiu de la 3a. Caminada i que amb el pas del temps i degut a les característiques del terreny, havia deixat de rajar.

NOTA: Als calendaris de caminades de la Catalunya Central s’indicava que la sortida era des de Sant Llorenç, quan en realitat la sortida serà des de la Gafa, al municipi de la Coma i la Pedra.

Preparació caminada

Caminada 2013

19/01/2013

L’inici d’any ens recorda que la propera caminada ja es aprop i que ens hem de moure per tenir les coses a punt.

Aquest any, tenim previst fer la sortida des del poble de la Coma i la Pedra, cosa que ens permetrà recórrer alguns camins, encara inèdits en altres edicions.

La data, ja ho sabeu el Dissabte Sant dia 30 de març. Per tant feu un forat a la vostra agenda i apropeu-vos a la Vall de Lord per gaudir d’una jornada festiva i d’excursionisme.

Caminada 2013
Disseny: Ariadna Audivert · Programació: Roger Clotet